Categorii blog

Sfaturi utile

Dimensiuni, materiale, procedura de asamblare si intretinere

Product image: Dimensiuni, materiale, procedura de asamblare si intretinere

Dimensiuni:

Inaltimea picioare este standard, iar inaltimea finala este de 76 cm, pentru mesele cu blatul de 3.5 cm; respectiv,  77 cm, pentru mesele cu blatul cu grosime de 4.5 cm . Latimea este de 90 cm sau 100 cm, pentru mesele dreptunghiulare, sau 120, cm pentru mesele ovale. Lungimea, in functie de spatiul dumneavoastra, poate fi de la 160 cm, pana la 300 cm. Pentru alegerea mesei ideale, se ia in considerare 60 cm spatiu/persoana, pentru a se simti confortabil.

Materiale folosite:

Picioarele sunt din inox sau din otel. In functie de preferinte, culoarea pentru inox este naturala sau satinata, iar pentru otel, alba sau neagra, mata, otelul fiind vopsit cu pulbere in camp electrostatic, alternativa ecologica a vopselei clasice. Blatul este din lemn stratificat de stejar, lamela continua, calitatea A, ceea ce inseamna ca nu apar noduri aproape deloc. Totusi, fiind un produs natural, pot aparea noduri mici si sanatoase, pe alocuri, cu dimensiunea de maxim 2 cm. Materialul folosit pentru finisajul blatului este ulei ecologic, pentru trafic intens.

Procedura asamblare:

In mod normal, dupa executie, mesele se trimit in 2 colete: un colet contine picioarele, iar celalalt, blatul. Daca doriti, masa se poate trimite si direct asamblata.

Intretinere:

Praful de pe mobilierul din lemn se sterge, saptamanal, cu o carpa uscata, moale, iar curatarea se face cu produse pentru mobila. Nu curatati cu solutii puternice, abrazive, nu frecati mobilierul cu diverse substante: alcool, solventi chimici sau materiale care zgarie. Nu udati excesiv mobilierul, pentru curatare. Evitati expunerea directa a produselor la radiatiile solare. De asemenea, nu depozitati obiecte fierbinti pe blaturi, sau diverse lucruri sau substante ce pateaza sau deterioreaza. Mobilierul se pastreaza in conditii normale de temperatura si umiditate (50-70% umiditate, 10-30 de grade Celsius), fara variatii si departe de surse puternice de cald sau rece. Montajul corpurilor se face pe o suprafata plana. Protejati spatiul unde se face montajul de eventualele lovituri sau zgarieturi din timpul manipularii obiectelor. Nu deschideti coletele cu obiecte ascutite sau taioase. Verificati continutul coletului pentru eventualele deteriorari din timpul transportului.

Mese de lux din lemn masiv pentru tine, exact pe gustul si stilul tau.

Inainte de finalizarea comenzii:

  • verifica dimensiunile spatiului unde va sta obiectul, pentru montaj si amplasare;
  • verifica dimensiunea usilor de intrare, pentru introducerea mesei in casa;
  • asigura-te ca pardoseala de sub mobilier are o supafata plana;
  • verifica atent configurarea produsului, pentru finisaje;